Gyömbéres sárgarépa

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 220 kalória
Megosztás

A gyömbért megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, vagy reszeljük.
A sárgarépákat megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A cukrot, lábasban aranybarnára pirítjuk, rátesszük a vajat, majd a sárgarépát és a gyömbért. Lefedve pároljuk.
Sózzuk és 5 evőkanál vízzel felengedjük. A répák nagyságától függően, 10-15 percig, lassú tűzön pároljuk.
A citrom bőrét vékonyan lehámozzuk és apróra vágjuk. 3 evőkanál citromlével és a koriander kétharmadával összekeverjük.
Az elkészült sárgarépát összekeverjük a citromos keverékkel és a tetejét megszórjuk, a maradék koriander zölddel.
Tálalhatjuk fehér húsú szárnyasok melle, vagy önállóan, vegetáriánus ételként is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat