Gyömbéres karfiol krémleves, mandulával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 249 kalória
Megosztás

A darabolt hagymát és gyömbért kevés olajon és vajon pirítsuk meg és tegyük hozzá a szeletelt karfiolt. Forgassuk össze az egészet, majd öntsük fel tejszínnel és vízzel. Főzzük készre, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk le. Friss petrezselyemmel, olívaolajjal és tört egész mandulával tálaljuk.


Hozzávalók
  • db fehér hagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek vaj  
  • db gyömbér
  • db karfiol
  • 300 ml tejszín (30%)
  • 500 ml víz
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • levél petrezselyem
  • ek Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • ek mandula
Vegye meg a hozzávalókat