Gyömbéres-chilis vörösbab

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 360 kalória
Megosztás

Ha friss babot használunk, akkor áztassuk be éjszakára, majd reggel egy lábos vízben főzzük meg, amíg puha nem lesz. Szűrjük le, tegyük félre.
Ha konzervbabot használunk, akkor öntsük le a konzerv levét, és mossuk át a babokat.
Egy kevés vajon, vagy olajon, nem túl magas lángon megpirítjuk a gyömbért (1-2 perc), majd hozzáadjuk a fokhagymát és a zöldpaprikát.
Pirítjuk néhány percig, majd jöhet bele a bab. Elkeverjük, hozzáadjuk a sót, borsot, a paradicsompürét és a joghurtot.
Összekeverjük, majd alacsony lángon (10-15 perc alatt) beforraljuk, míg a mártás kellően sűrű nem lesz.
A végén, hozzákeverjük az apróra vágott korianderzöldet, és tálaljuk.
Tálalásnál, tehetünk a tetejére egy pár egész korianderágacskát.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat