Gyengebab leves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 618 kalória
  • Andi80
Megosztás

A gyenge babot alaposan megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni.
Beledobjuk a babérlevelet, a leveskockát, beleszórjuk a sót és a borsot.
A lisztet elkeverjük az olajjal, egy kis lábasban. Kis lángon, világosra pirítjuk.
Kevéske, kb. 0,5 dl vízzel csomómentesre keverjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, majd a tejföllel krémesítjük.
Ha már eléggé megpuhult a bab, a leves levéből pár kanállal merünk a rántásba és az egészet a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.


Hozzávalók
  • 30 dkg bab
  • db babérlevél
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 0.5 db leveskocka
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tk pirospaprika
  • dl tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat