Gundel palacsinta

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1035 kalória
  • Nikol0830
Megosztás

Előző nap áztassuk rumba a mazsolát, a hajszálvékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjat.
Másnap a töltelékhez megdaráljuk a diót, ne lisztfinomságúra, de ne is túl gorombára. A tejszínt felforraljuk, hozzátesszük a diót, cukrot, leheletnyi fahéjat, a leszűrt mazsolát és a narancshéjat. 1-2 percig (szükség esetén kevés tejet adva hozzá) főzzük, míg kenhető pép lesz. Ha kissé lehűlt elkeverjük benne a rum felét.
Ezután 12 palacsintát sütünk. A tölteléket 1-1 csíkban rárendezzük, henger alakúra felcsavarjuk, meleg helyen tartjuk.
A mártáshoz: a csokoládét felolvasztjuk, a tejszínből kemény habot készítünk, a tejet cukorral, vaníliával felforraljuk.
A tojássárgákat a cukorral, majd a kakaóval, a liszttel, hideg tejjel habosra keverjük habverővel. Hozzávegyítjük a csokoládét, majd vékony sugárban, habverővel gyorsan keverve fokozatosan adagoljuk hozzá a forró tejet. Mérsékelt tűzön forrpontig melegítjük, de forralni nem szabad. A tűzről levéve még egy ideig kevergetjük, majd hozzáadjuk a többi rumot.
A megtöltött palacsinták mindkét oldalát egy serpenyőben a vajon ropogósra pirítjuk és tűzálló, előmelegített tálra téve, a forró mártást a tálalás pillanatában öntjük rá.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 30 dkg liszt
  • tk cukor
  • 1-2 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 10 dkg porcukor
  • db citrom héja
  • dkg mazsola
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg csokoládé
Vegye meg a hozzávalókat