Gumi sütemény kakaóval

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 912 kalória
  • margoca
Megosztás

Első réteg: 4 tojás, 2 ek. kakaó, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. étkezési zselatin, 1,5 dl víz.

Második réteg: Ugyanaz mint az első, csak kakaó nélkül.

Harmadik réteg: 1/2 liter tejföl, 5 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl víz, 1 cs. étkezési zselatin.

Negyedik réteg: 2,5 dl szörp, 2,5 dl víz, 1 cs. étkezési zselatin.

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. Belekeverjük a hozzávalókat egyenként, majd a feloldott étkezési zselatint.
Nem szabad felforralni, csak annyit legyen meleg, hogy elolvadjon benne a zselatin.
Ha kész az első réteg, hűtőbe tesszük, és megvárjuk még annyira megköt, hogy ne ragadjon nagyon a teteje. Ha nem így tesszük, akkor összefolynak majd a rétegek, és nem látszanak szépen.
Ha ez meg van, akkor így járunk el a következő rétegekkel is, amíg mindegyik réteg el nem készül.
Célszerű jénai tálban készíteni, mert így látványos is lesz, ha asztalra kerül.

Tipp: pohárban tálalva is nagyon mutatós desszert!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat