Gulyásleves burgonyával

  • 4 személyre
  • 255 perc
  • 441 kalória
  • Valcsika56
Megosztás

A húst megmossuk, 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és vékony csíkokra szeljük.
Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről. Megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a húst és erős tűzön, folyamatosan kevergetve, néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, egy kevés sót és fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében, csaknem puhára pároljuk (kb. 1 óra). Közben meghámozzuk a répaféléket és a burgonyát. A répaféléket karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk, majd valamennyit a húshoz adjuk és annyi vízzel eresztjük fel, amennyi levest akarunk készíteni (kb. 1,2 liter). A köménymaggal fűszerezzük és fedő alatt, mérsékelt tűzön, az egészet vajpuhára főzzük. Végül ízlés szerint utánasózzuk és (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Tetejét hegyes zöldpaprika-karikákkal díszíthetjük, külön tányérkán pedig csípős cseresznyepaprikát kínálhatunk hozzá.


Hozzávalók
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db zöldpaprika
  • kk pirospaprika (édesnemes)
  • fej vöröshagyma
  • 1-2 csipet kömény (őrölt)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 25 dkg sárgarépa (-és fehérrépa vegyesen)
  • 30 dkg burgonya  
  • 40 dkg sertéshús (Kométa comb)
Vegye meg a hozzávalókat