Grissini

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 205 kalória
  • Andi80
Megosztás

A tej felét meglangyítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt, a porcukorral.
A lisztet egy tálba öntjük, meghintjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat és a vizet, majd alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát vékonyra elnyújtjuk, kb. 0,5 cm vastag csíkokra vágjuk.
Rudakat sodrunk, amiket sütőpapíros tepsibe rakunk.
Előmelegítjük a sütőt, a grissiniket lekenjük tejjel, és megszórjuk durvára tört tengeri sóval.
200-180 fokon, hőlégkeveréssel, 15 perc alatt megsütjük.


Hozzávalók
  • 20 dkg liszt  
  • dl tej  
  • 0.5 dl víz
  • tk porcukor
  • dkg élesztő
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
Vegye meg a hozzávalókat