Grillezett bőrös csirkemell, fűszeres burgonyával, salátával és BBQ szósszal

  • 1 személyre
  • 40 perc
  • 487 kalória
Megosztás

A burgonyákat megmossuk, bevagdossuk, majd alaposan megszórjuk sóval, borssal és grill fűszerkeverékkel. Rakunk még mellé egy kis darab vajat és tetszés szerint friss fűszernövényeket.
Alufóliába csomagoljuk őket és 160 fokon, körülbelül 40-50 perc alatt készre sütjük.
Közben csíkokra vágjuk a paprikákat, megsózzuk. Megszórjuk friss zöldfűszerekkel és egy egész citrom héját belereszeljük. Meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével és jól összekeverjük.
A csirke mindkét oldalát megsózzuk és forró serpenyőben a bőrös oldalán kezdjük el sütni.
Ha kellően ropogós a bőre, akkor megfordítjuk és a húsos oldalát is megpirítjuk, majd berakom a krumpli mellé a sütőbe körülbelül 5 percre.
Tálalásnál a köret mellé helyezzük a BBQ szószt.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat