Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 509 kalória
  • Sándorné
Megosztás

A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük, a zsírját leszűrjük, a szalonnát lehűtjük.
Közben míg a hús sül, elkészítjük a mártást.
A két tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, chilit, kefirt, majonézt és a fokhagymás öntet port.
Az egészet simára keverjük és 15 percig pihentetjük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, laskára vágjuk és mély salátás tálba tesszük.
Megöntözzük az öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és sült szalonnával.
Paradicsommal díszítjük és hűtve tálaljuk.
A mártást külön adjuk mellé.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek cukor
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 10 dkg sajt  
  • 1-2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek majonéz  
  • fej saláta
  • db tojás sárgája  
  • mk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 1/4 mk chilipaprika (őrölt)
  • dl kefir
  • csokor petrezselyem
  • db csirkemell
  • 10 dkg szalonna
  • tasak öt-fűszer keverék
Vegye meg a hozzávalókat