Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 509 kalória
Megosztás

A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük, a zsírját leszűrjük, a szalonnát lehűtjük.
Közben míg a hús sül, elkészítjük a mártást.
A két tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, chilit, kefirt, majonézt és a fokhagymás öntet port.
Az egészet simára keverjük és 15 percig pihentetjük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, laskára vágjuk és mély salátás tálba tesszük.
Megöntözzük az öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és sült szalonnával.
Paradicsommal díszítjük és hűtve tálaljuk.
A mártást külön adjuk mellé.


Hozzávalók
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek   cukor
  • db   Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 10 dkg   sajt  
  • 1-2 kanál   Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek   majonéz
  • fej   saláta
  • db   tojás sárgája
  • mk   Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • 1/4 mk   chilipaprika (őrölt)
  • dl   kefir
  • csokor   petrezselyem
  • db   csirkemell
  • 10 dkg   szalonna
  • tasak   öt-fűszer keverék
Vegye meg a hozzávalókat