Grillcsirke saláta fokhagymás öntettel

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 578 kalória
  • Sándorné
Megosztás

A csirkemellet kicsontozzuk, sóval, borssal beszórjuk, megkenjük olajjal és grillrácson pirosra sütjük, majd kihűtjük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük, a zsírját leszűrjük, a szalonnát lehűtjük.
Közben míg a hús sül, elkészítjük a mártást.
A két tojássárgáját jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt, chilit, kefirt, majonézt és a fokhagymás öntet port.
Az egészet simára keverjük és 15 percig pihentetjük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, laskára vágjuk és mély salátás tálba tesszük.
Megöntözzük az öntettel, megszórjuk reszelt sajttal és sült szalonnával.
Paradicsommal díszítjük és hűtve tálaljuk.
A mártást külön adjuk mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat