Grenadírmars alias krumplis tészta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1192 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A burgonyát megpucolom, felkockázom és enyhén sós vízben megfőzöm.
A tésztát (gyermelyi fodros nagykocka), forrásban lévő, sós vízben kifőzöm.
A hagymát apróra vágom és kevés olajon, erős tűzön megpirítom, majd hozzáadom az apróra vágott baconszalonnát és még, 5 percig tovább pirítom.
Ezután lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával és ízlés szerint borsozom.
A burgonyát, miután leöntöttem róla a főzővizet, hozzáadom a hagymához, egy kicsit megtöröm és elkeverem.
Ha a tészta megfőtt, leöntöm a főzővizet, összekeverem krumplival és erős tűzön lepirítom az alját.
Ezután átforgatom, újra lepirítom, átforgatom.
Savanyúsággal, vagy salátával tálalom.