Grapefruit dzsem

  • 12 személyre
  • 90 perc
  • 385 kalória
Megosztás

Lehéjazzuk a grape-ket, felvágjuk a héjat csíkokra, hideg vízbe tesszük, és hagyjuk állni, egy éjszakát.
Úgy ahogy van, reggel egy nagy lábosba tesszük, és lefedve, kb. 45 percet főzzük, amíg jól megpuhul.
Megmérjük hány csésze a főtt massza. Minden csészére számítunk, 1 csésze cukrot.
Együtt betesszük őket megint fazékba, és addig kevergetjük a tűzön, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Hozzáadjuk a citromlét, meggyet, majd lassú tűzön főzzük (nem kavargatjuk és nem fedjük le), kb. 3/4 órát, amíg jól megköt a szirup.
Kicsit turmixolhatjuk is.
Áttesszük meleg, steril üvegekbe, és melegen lekötjük.
3 hónapig így eláll, sötét, hűvös helyen. Ha kinyitjuk, utána célszerű a jégszekrényben tartani.
Kb. 1 liter lesz, ebből az adagból.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat