Gőzölt körte mézben

  • 3 személyre
  • 40 perc
  • 288 kalória
  • Betti
Megosztás

A körtéket meghámozzuk, úgy, hogy a száruk épp maradjon. Lábosba állítjuk, annyi vizet öntünk rájuk, hogy éppen ellepje. Húsz percig forraljuk, a gyümölcsöket kivesszük, alaposan megszórjuk cukorral, további 5 percig Főzzük. Ekkor ismét kivesszük őket, tányérra rakva legalább 2 órán át a hűtőben tartjuk. A főző lébe belekeverjük a mézet és a likőrt. Legjobb valami jellegzetes ízű gyomorkeserű, ánizslikőr vagy ilyesmi.
Tálaláskor desszertes tálkába teszünk egy-egy körtét. Ráöntünk a léből, s ha akarjuk, az egészet fölvert tejszínhabbal díszítjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat