Görög lencseleves

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 766 kalória
  • alexa1896
Megosztás

A finomra vágott hagymát olajon megdinszteljük, felengedjük vízzel és beletesszük a beáztatott lencsét. Ételízesítővel, zúzott fokhagymával, babérral, rozmaringgal, frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük, majd lassú tűzön főzzük. Ha a lencse megpuhult, beletesszük az apróra vágott lédús paradicsomot, és pár percig forraljuk. A végén ízlés szerint fehérborecettel ízesíthetjük.


Hozzávalók
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • gerezd fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db babérlevél
  • 0.5 dl fehérborecet
  • 20 dkg lencse
  • csipet rozmaring
Vegye meg a hozzávalókat