Görög kalács

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 2918 kalória
  • Ildi
Megosztás

A fahéjat annyi vízbe tesszük, amennyi épp elfedi, felforraljuk, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a fahéjas vizet, az élesztőt és a felolvasztott vajat. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, a tésztához adjuk. Kézzel simára dagsztjuk, letakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Utána rúddá formázzuk, kerek kalácsot fonunk belőle, megkenjük a tojássárgájával, megszórjuk díszítő cukorral vagy szezámmaggal. Kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat