Görög bableves

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 342 kalória
  • mamai02
Megosztás

Mossuk meg jól babot és áztassuk be 2 órára, forró vízbe. Ezután, olajban pároljuk meg az összevágott hagymát, az összenyomott fokhagymát, a vékony csíkokra vágott répát és a lereszelt, vagy apróra vágott zellert (kb.10 perc). Adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és lassan forraljuk, 10 percig. Keverjük hozzá a babot és az áztató vizet, fedjük le és lassú tűzön főzzük, kb. 2 órán át. Ezután, tegyük bele az összevágott petrezselymet, sózzuk és addig főzzük, míg a bab meg nem puhul. Tálalás előtt, meghintjük petrezselyemmel. Mint minden bableves, ez is másnap az igazi, addigra jól összeérnek az ízek.


Hozzávalók
  • 0.5 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
  • db zeller
  • gerezd fokhagyma  
  • fej vöröshagyma
  • dl paradicsompüré
  • bögre bab (szárazbab)
  • db sárgarépa
  • dl víz
Vegye meg a hozzávalókat