Gorgonzolás körtés muffin

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 658 kalória
  • ágica
Megosztás

12 muffin lesz ebből a receptből:
Először is a muffinsütőt ki kell vajazni, és berakni a mélyhűtőbe.
Utána a sütőt bekapcsolni és előmelegíteni. 180C a sima, 160C a légkeveréses a recpt szerint, itt a gázt a 4-esre tettem.
Azért, hogy a muffinkák szépen megnőjenek, fontos, hogy a száraz és a nedves hozzávalókat külön keverjük egymással, és a szárazt a nedvessel csak közvetlenül a sütés előtt keverjük össze.
A lisztet, mandulát, sütőport, apróra vágott körtét elkeverjük.
A gorgonzolát villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a megolvasztott vajjal, a tojásokkal, a sóval és a joghurttal.
Ha a sütő meleg, a muffin forma jól lehűlt, és rádermedt a vaj, akkor kivesszük a muffin formát a mélyhűtőből. A nedves és a száraz összetevőket gyorsan összekeverjük, a muffin formába töltjük, majd a sütőbe tesszük. 25 perc a sütési idő.
A sütőből a muffinsütőt kivéve még 5 percig állni hagyjuk az egészet, majd kivesszük egy laza csavaró mozdulattal a formából a muffinokat.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat