Gombászó vaddisznó a gyümölcsösben

  • 1 személyre
  • 60 perc
  • 546 kalória
Megosztás

Posírozott körte
A körtét meghámozzuk és a talpát egyenesre igazítjuk.
A bort vaníliával és a fűszerekkel felforraljuk egy lábasban.
Forráskor beleállítunk a körtét, lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk.
Tálra emeljük a körtét ez lesz majd a tál közepén.
A mártást – ha szükséges – tovább forraljuk, hogy szirup sűrűségű legyen.
A tűzről levéve tovább keverjük, míg langyosra hűl, majd a körte mellé öntjük.
Gombás vaddisznó ragu
Utána a gombát pirítunk, amit szerecsendióval, sóval, borssal ízesítünk.
A kockára vágott vaddisznó combot kevés olívaolajon megpirítjuk, fehérborral önjük fel, ebben megpuhítjuk.
Végül a gombához adjuk, tejszínnel gazdagítjuk, krémesítjük.
Füge alkoholos redukcióban
A háromféle alkoholt összeforraljuk addig, ameddig teljesen besűrüsödik, ízlés szerint fűszerezhetjük is.
A tisztított fügét hosszában négy részbe vágjuk, majd egy kis tálba tesszük, erre öntjük a redukciót.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat