Gombás tészta

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 277 kalória
  • Yvee
Megosztás

A szalonnát kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát meghámozzuk, karikára vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a szalonnát, gombát.
5 percig kevergetjük, pirospaprikázzuk, majd kevés tejszínt öntünk hozzá és jól elkeverjük.
A maradék tejszínt is ráöntjük, felforraljuk, erős tűzön, kb.15 percig sűrűre forraljuk, majd hozzáadjuk a hagymát.
A kész mártást ráöntjük a tésztára. Felaprított petrezselymet szórunk rá. Vajazott formába rakjuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd besütjük.


Hozzávalók
  • csomag fusilli
  • 10 dkg bacon  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • fej hagyma
  • 40 dkg gomba
  • ek pirospaprika
  • dl tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat