Gombás paprikás csirke

42 értékelés
Értékeljen
  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 280 kalória
  • lkarcsi
Megosztás
Értékelés
Kedvenc

A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát az olajon megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.
Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.
Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal.
Hozzáadom a húst, felöntöm 5 dl vízzel, sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.
A végén, a tejfölt és a keményítőt simára keverem a paprikásból mert lével, majd visszaöntöm.
Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.
Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat