Gombás marhatokány

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 648 kalória
  • Moncsika
Megosztás

A felhevített étolajban a cukrot világosbarnára pirítjuk, a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, majd sóval, borssal, babérlevéllel és mustárral fűszerezzük. Fedő alatt pároljuk, s ha a tokány majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát. Kis ideig együtt pároljuk, majd a liszttel és a joghurttal habarást készítünk. Ezt megszűrve állandó keverés mellett a tokányhoz öntjük, hozzáadjuk a tejszínt, majorannával ízesítjük, és készre forraljuk.


Hozzávalók
  • db babérlevél
  • fej vöröshagyma (+1 fej a körethez)
  • dl tejszín
  • csokor petrezselyemzöld
  • 12 dkg gomba
  • ek liszt  
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 60 dkg marhahús  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat