Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 885 kalória
  • Tibor
Megosztás

A combot kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát szintén.
Az olajon üvegesre fonnyasztjuk a vöröshagymát, a húst ráöntjük és kevés sóvalv fehéredésig pirítjuk.
A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük és a borssal együtt, a húst ízesítjük vele. Kb. 2 dl vízzel felengedjük a ragut.
Lassú tűzön pároljuk, kb. 30 perc után, hozzáadjuk a lecsepegtetett gombát. A vizet pótoljuk, ha szükséges.
A petrezselyemzöldet apróra összevágjuk és a raguhoz adjuk (utolsó ízesítés: só, bors).
A ragut hűlni hagyjuk, szűrőtálba öntjük, hogy a szaft lecsepeghessen.
A vajastésztát vékonyra nyújtjuk.
A ragut a tésztára helyezzük és konyharuha segítségével feltekerjük, tetejét tojássárgájával megkenjük.
Előmelegített sütőben, készre sütjük (kb. 10-15 perc).
Hagyjuk hűlni, úgy szebben szeletelhető. A megmaradt szafttal meglocsoljuk tálaláskor (a szaft sűríthető tejszínnel, tejföllel).

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: hőlégkeveréses


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat