Gombás hús tejmártásban

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 253 kalória
  • Kurucz
Megosztás

A húst vágjuk kockára, pirítsuk meg forró olajban.
Dörzsöljük el a fokhagymát sóval, majd adjuk a húshoz.
Vágjuk vékony szeletekre a hagymát, majd pároljuk a hússal.
Öntsük rá a forró tejet, takarjuk le, főzzük alacsony hőfokon, kb. 50 percig.
Szeleteljük fel a gombát, majd tegyük a tejes húshoz.
Fűszerezzük rozmaringgal, sóval, borssal.
Főzzük fedő nélkül, nagy lángon addig, amíg a tejes léből sűrűbb mártás nem lesz.
Végül szórjuk meg petrezselyemmel.
Makarónitésztával, vagy rizzsel kínáljuk.


Hozzávalók
  • 400 g sertéskaraj
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 400 ml tej  
  • 100 g gomba  
  • tk rozmaring
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek finomra vágott zöldpetrezselyem
Vegye meg a hozzávalókat