Gombás csirkemell

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 286 kalória
  • Dorika
Megosztás

A gombát felszeleteljük, az újhagymát vékony karikákra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk.
A húst alaposan megsózzuk, borsozzuk. Forró olajban, nagy lángon, körös-körül barnára sütjük. Kiszedjük, lefedve melegen tartjuk.
A gombát, az újhagymát, a fokhagymát a kaporral és a paprikát, a visszamaradt olajban, közepes lángon, állandóan kevergetve, kb. 3 percig pirítjuk.
Az étkezési keményítőt, a húslevessel simára keverjük, a gombához öntjük és néhány percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Tejszínnel dúsítjuk.
A húst tányérokra szedjük és a mártással leöntve tálaljuk.


Hozzávalók
  • kk keményítő
  • 1.5 dl tyúkhúsleves (1/2 leveskockából)
  • 0.5 kk kapor
  • 0.5 kk pirospaprika
  • 10 dkg gomba (csiperke)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • gerezd fokhagyma  
  • szál újhagyma
  • db csirkemell  
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat