Gombás csirke rizzsel

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1600 kalória
  • Ágika
Megosztás

A húsdarabokat 3 evőkanál olajban pirosra sütjük, majd kivesszük, és lábasba tesszük. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a rizst, a paprikát, a zúzott fokhagymát és a csípős paprikát. Addig kevergetjük, míg a rizs kissé megpirul, ekkor az egészet a csirkére öntjük. A gombát a csirke olajában megpirítjuk, majd ezt is a lábasba tesszük. Hozzáadjuk a sáfrányt, a citrom levét és héját, és a levessel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük, lefedjük, és kis lángon a hús és a rizs teljes puhulásáig főzzük. (Minden folyadékot fel kell szívnia!) Belekeverjük a rumot, 5 percig lefedve állni hagyjuk, utána tálaljuk.


Hozzávalók
  • gerezd fokhagyma
  • fej vöröshagyma
  • ek étolaj  
  • 50 dkg rizs
  • db citrom héja
  • ek citromlé
  • kg csirke (feldarabolt)
  • l húsleves (csirke leveskockából)
  • ek rum (fehér rum)
  • csipet sáfrány
  • 25 dkg gomba  
  • db zöldpaprika
  • db csípős paprika
Vegye meg a hozzávalókat