Gombás-burgonyás-sertéshúsos paprikás

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 909 kalória
  • Holdfény
Megosztás

A hagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk.
A húst megmossuk és szintén apró kockára daraboljuk.
A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
A krumplit is meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk, majd félretesszük.
Egy 3 literes lábosba az olajat beleöntjük, beletesszük a hagymát, kissé megdinszteljük.
Hozzáadjuk a gombát, a húst és a krumplit is, majd kissé még így dinszteljük, állandó keveréssel.
Végül hozzáadjuk a fűszereket és az őrölt pirospaprikát is, jól összekeverjük és 1 liter hideg vízzel felöntjük.
Megkeverjük, majd lassú tűzön, puhára főzzük.
Közben, míg fől, elkészítsük a habarást is, majd a megfőtt paprikásunkat behabarjuk és állandó keveréssel, sűrűre főzzük.
Még melegen tálaljuk.

Nokedli készítése:
A hozzávalókkal együtt, szokásos módon készítjük el.
Végül, melegen tálalva kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat