Gombás-babos chili

  • 8 személyre
  • 60 perc
  • 819 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A babot előző este beáztatom, majd néhány babérlevéllel, kevés ecettel, sós vízben felteszem főni. Mikor majdnem megfőtt, leszűröm.
Közben a hagymákat apróra vágom, a fokhagymát szétnyomom, majd kevés olívaolajon, üvegesre párolom.
Kevés száraz borral felöntöm, és megsózom. Hozzáadom a főtt babot és a paradicsomszószt.
Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. 1 db apróra vágott paprikát és 1 hámozott paradicsomot is hozzáteszek.
Ízlés szerinti mennyiségű chilipaprikát adok hozzá, beleteszem az őrölt paprikát, és fedő alatt főzöm. Tehető hozzá morzsolt kukoricakonzerv is.
Mikor majdnem kész, a zöldfűszereket is hozzáteszem, és jól összekavarom.
A lángot elzárom, 5 percig, fedő alatt hagyom, hogy összeérjenek az ízek. Ha szükséges, utánaízesítem.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat