Gombapaprikás tejfölösen

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 238 kalória
  • Andi80
Megosztás

A felszeletelt gombát alaposan átmossuk, és hagyjuk lecsöpögni.
A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockára vágjuk, és kevéske olajon, üvegesre pároljuk.
A lángról levéve, beleszórjuk a pirospaprikát, belekeverjük a gombát.
A tűzre visszatéve, megszórjuk a sóval, borssal, felengedjük vízzel, majd lefedve puhítjuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, kicsit keverünk bele a gomba szaftjából.
Ha puha a gomba, akkor belekanalazzuk a tejfölt, és hagyjuk besűrűsödni.
Zöldborsós rizzsel, esetleg főtt tésztával, melegen kínáljuk.


Hozzávalók
  • 40 dkg gomba
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • tk pirospaprika
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek liszt  
  • dl tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat