Gombaleves tejfölösen, borsóval

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 191 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A hagymát apróra vágom, kevés olajon elkezdem megfonnyasztani, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadom.
Együtt fonnyasztom, majd beleszórom a borsót és a felkarikázott répát is.
Meghintem pirospaprikával, jól elkeverem, majd még egy kis ideig dinsztelem.
Felöntöm vízzel, sózom, borsozom, hozzáadom a felaprított petrezselymet is.
Kevés lisztből és olajból rántást csinálok, a levesből egy keveset hozzáadok, simára keverem, majd beleöntöm a levesbe.
Egy kevés levet kiveszek a levesből, elkeverem tejföllel, majd ezt is visszaöntöm.
Addig főzöm, míg minden megpuhul benne.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat