Gombakrémleves vargányával

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 367 kalória
Megosztás

A gombákat felaprítjuk, és a hagymát is finomra vágjuk.
A vajat habzásig hevítjük, és belerakjuk a hagymát, majd egy csipetnyi sóval megpirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, majd addig pirítjuk, míg a levét teljesen elfövi.
Ekkor megszórjuk liszttel, és felengedjük forrásban lévő vízzel.
Alaposan forraljuk ki, majd turmixoljuk le, és adjuk hozzá a tejszínt.
Kicsit ízesítsünk rá, és már tálalhatjuk is a levest.
Zöldségchipssel, bagettel is kínálhatjuk.


Hozzávalók
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 30 dkg gomba
  • 15 dkg vaj
  • fej hagyma
  • kanál liszt  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • csipet kakukkfű
  • csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
  • 1..5 dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat