Gomba kaprosan

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 255 kalória
  • Leila
Megosztás

Egy edényben vizet forralunk, addig megpucoljuk a gombát. A gombát leforrázzuk a vízzel (a vízet elöntjük), majd szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe.
Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a tűzről levéve megszórjuk paprikával, sóval, borssal. Kevés vizet öntünk hozzá és pár percig forraljuk.
Ezután hozzáadjuk a gombát, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi és főni tesszük 10-15 percre.
A tejfölt és a tejet elkeverjük a liszttel és egy kevés meleg lével (hőegyenlítés).
A megfőtt gombából egy keveset kiveszünk és félretesszük, a többit pürésítjük.
Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a gombadarabokat és a tejfölös eresztéket. Simára kavarjuk, összeforraljuk és ízesítjük apróra vágott kaporral, cukorral és balzsamecettel.



Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat