Gomba consommé

  • 3 személyre
  • 60 perc
  • 2009 kalória
Megosztás

Elkészítés:
A zöldségeket a gombán kívül felrakjuk főni, hozzáadjuk a petrezselymet, a kakkukfüvet és ebből egy zöldség alaplevet készítünk. 
Miután elkészült, leszűrjük majd hozzáadjuk az enoki gomba kivételével a gombákat, a pirított borsokat, és koriandert. Lassan, gyöngyözve főzzük. Fontos, hogy ne az összes gombát használjuk el, mert tálalásnál szükség lesz rá.
Miután a levesünknek, kellően intenzív gomba íze van, lezárjuk és félre rakjuk leülepedni. 
Körülbelül 15-20 perc elteltével az üledék a lábas aljára került. Nedves pelenkán, nagyon óvatosan egy merőkanál segítségével leszűrjük. Fontos, hogy ne kavarjunk bele az aljába, mert akkor nem lesz szép tiszta a levesünk. Ha nem elég sötét a levesünk, akkor tegyünk bele szójaszószt. 

Előkészítjük a levesbetétet. 
Egy darab csiperkét megpucolunk és hajszálvékony szeletekre vágjuk. A szeleteket megkenjük olívaolajjal és egy minimális cherry ecettel, megszórjuk sóval és finomra vágott snidlinggel. 
Az enoki gombát megtisztítjuk. 
A shiitake gombát negyedekbe vágjuk és a vágási felületét vajon megpirítjuk. 

Minden előkészített gombát a tányér közepére halmozunk. Teszünk rá egy kevés csírát, turbolyát és borágó virágot. Körbe locsoljuk szarvasgomba olajjal. 
A tűzforró levest külön kiöntőből öntjük a betétre.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat