Gnocchi bolognai paradicsomszósszal

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 1008 kalória
  • magdi
Megosztás

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben kb. 40 perc alatt nagyon puhára főzzük (így könnyebb vele később dolgozni).
Amíg a krumpli puhul, elkészítjük a ragut.
Ehhez egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
Rádobjuk a darált marhahúst, kicsit kevergetjük, amíg ki nem fehéredik, sózzuk, borsozzuk.
Utánaküldjük a hámozott paradicsomot és a nagyon pici kockákra vágott sárgarépát.
Nagyon apróra vágjuk a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomlevélkéket, és ezt is a raguhoz keverjük, lefedjük, és néha megkeverve főzzük.
Félidőben (kb. 25 perc elteltével) hozzáöntjük a paradicsomlevet.
Még kb. 20 percig kis lángon főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
Mire elkészülünk a raguval, a krumpli is nagyon puhára főtt. Ekkor krumplinyomóval nagyon jól összetörjük (hogy ne maradjanak benne darabkák), és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
Ha kihűlt, beleütjük a tojást, sózzuk, és fokozatosan hozzákeverjük a búzadarát.
Ha nudli jellegű a massza (formázható, de nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen vékony, kissé lapos rudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjű), és késsel kb. 2 cm-es nudlikat vágunk le belőle.
A nudlikat lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a felszínre ( kb. 3-5 perc), szedőkanállal kivesszük őket. Nem szabad egyszerre túl sokat tenni a vízbe, mert hajlamosak összeragadni, és akkor nem nagyon tudunk velük mit kezdeni!
Leöblítjük, és a forró raguhoz keverjük őket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat