Gnocchi bazsalikomos-oregános paradicsomszósszal

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 328 kalória
  • csapokata
Megosztás

A burgonyát sós vízben megfőzzük, közben elkészítjük a paradicsomszószt.
Olajon megdinszteljük a vöröshagymát, beledaraboljuk a paradicsomot, majd fűszerekkel ízesítjük. Szeretek egy gerezd fokhagymát belereszelni.
Fedő alatt addig főzzük, míg a paradicsom megpuhul, és a szósz sűrűbbé válik (ízlés kérdése, ki milyen sűrűen szereti).
Ha kihűlt, villával összetörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
Az így kapott tésztát négyfelé vágjuk.
Sütőpapíron, henger formájúra sodorjuk, kb. 1-2 cm-es darabokra vágjuk, majd golyót formázunk belőlük.
Az elkészült burgonyagolyókat, forrásban lévő vízben kifőzzük. Miután feljöttek a víz tetejére, egy percig főzzük, utána leszűrjük.
Tepsiben összekeverjük a paradicsomszósszal, majd sütőben összemelegítjük.
(Növényi sajtot is reszelhetünk a tetejére.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat