Glutén- és zsírmentes langyos gyümölcssaláta

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 1196 kalória
Megosztás

A banánon, ananászon és áfonyán kívül mindent öntsünk össze és lassan kezdjük el főzni. Addig főzzük, amíg egy szirupos állagú levet nem kapunk. Nagyjából egyébként 15-20 percig fog tartani. Ezután tegyük félre ezt a levet és hagyjuk kihűlni. Ezt nyugodtan el lehet készíteni barmikor, hisz fagyasztható és nagyon sokáig eláll, nem mellesleg szörpnek sem utolsó. :)
Miután kihűlt, vágjuk fel tetszőleges darabokra a gyümölcsöket. Az ananásznál a középső fás részt, mindenképp vágjuk ki. Nem mindig rossz, de gyakran nagyon kemény és kellemetlen rág-ni…ananásza válogatja. A szirupból egy kicsit kezdjünk el melegíteni és forgassuk bele a darabolt gyümölcsöket az áfonyán kívül. Ne főzzük őket agyon, mert nem szeretnénk, ha megpuhulna vagy megégne bármi. A karamellnél figyeljünk oda, hogy tényleg könnyen lekap.
Ezután tegyük kistányérba és szórjuk meg áfonyával (vagy bármilyen bogyós gyümölccsel).


Hozzávalók
  • db banán
  • db ananász
  • dl narancslé
  • 200 g nádcukor
  • cl barna rum
  • rúd fahéj
  • db vaníliarúd
  • db kardamom
  • 10 dkg áfonya
Vegye meg a hozzávalókat