Gesztenyével töltött csirkemell

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 856 kalória
Megosztás

A fehérrépát felszeleteljük, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, szűrjük le.
Közben a csirkemelleket szúrjuk fel, és nyomkodjuk bele a gesztenyeszemeket.
Sózzuk és borsozzuk, majd tekerjük be baconnel.
Melegítsük fel a serpenyőt, és rakjunk bele kevés olajat, majd egyenletes hő alatt, süssük meg a csirkemellet.
Akár tepsibe is rakhatjuk, és sütőben, alufóliával letakarva is süthetjük.
A leszűrt fehérrépát rakjuk bele egy háztartási gépbe, majd pürésítsük le vajjal, tejszínnel és snidlinggel.
A felszeletelt gesztenyés csirkemell mellé, rakjunk a snidlinges fehérrépa püréből.


Hozzávalók
  • db csirkemellfilé
  • kg fehérrépa
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 20 dkg bacon  
  • 30 dkg gesztenye
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • marék snidling
  • 10 dkg vaj
  • dl tejszín
Vegye meg a hozzávalókat