Gesztenyés-kekszes sütemény

  • 8 személyre
  • 180 perc
  • 1733 kalória
  • Andi80
Megosztás

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20 x 33 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet, egy tálban elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban, a tojások sárgáját habosra kavarjuk, a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütőporos liszttel felváltva, a sárgájához keverjük.
A sűrű masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon, 15 perc alatt, alul-felül sütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport, a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre főzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihűlt, hozzáadjuk a porcukros krémet, és jól összeforgatjuk.
A kihűlt piskótalapot kettévágjuk. Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe, vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez, a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenyemasszát, a lekvárt, a rumaromát.
Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk, és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap, egy forró vízbe mártott, éles késsel, szépen szeletelhető.


Hozzávalók
  • ek liszt
  • tasak sütőpor
  • 1.5 ek keserű kakaópor
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek cukor
  • ek víz
  • tasak vaníliás pudingpor
  • dl tej (+ 3 dl)  
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • csomag gesztenyemassza
  • ek baracklekvár
  • ek keserű kakaópor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • tk rum aroma
  • 18 dkg étcsokoládé
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat