Gesztenyelekvár

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 2249 kalória
  • Nyámika
Megosztás

Vágd be a gesztenyét és pirítsd a sütőben, 350 fokon, 45 percig, vagy amíg a vágás elválik a hústól és könnyen lyukasztható lesz.
Hűtsd le a gesztenyét, amíg meg tudod fogni.
Vedd le a héjat, próbáld egészben megőrizni.
Fél pohár vizet rakjál a cukorhoz és melegítsd.
Kevergesd, amíg megolvad a cukor.
Add hozza a mézet és a vaníliát és forrald fel.
Add hozza a gesztenyét és főzd 15 percig, vagy addig, amíg kezd szétmenni a gesztenye.
Ekkor vedd ki a vaníliát és egy lyukas kanállal vegyél ki gesztenyét egy edénybe.
Turmixold össze a tejszínnel, amíg sima nem lesz a püré és keverd hozza a maradék egész gesztenyéket.
A lekvárt rakd üvegbe és zárd le.
Rakd az üveget forró vízbe, 10-15 percig.
Hagy teljesen lehűlni és ellenőrizd a tömítéseket.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat