Garnélás tészta

  • 4 személyre
  • 20 perc
  • 431 kalória
Megosztás

A tésztát bő, sós vízben elkezdjük főzni.
A garnéla konyhakész, ezért csak leöblítjük hideg vízzel.
A hagymákat felszeleteljük, a bazsalikom leveleket, a chilit felaprítjuk, a koktélparadicsomot kettévágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és rádobjuk a hagymát. Nagy lángon, egy percig pirítjuk, majd a fokhagymát is rádobjuk. További egy percig pirítjuk, majd következik a koktélparadicsomom, chili és a garnéla. További egyperces pirítás, majd ráöntjük a fehérbort. Ízesítjük sóval, borssal, rászórjuk a bazsalikomot.
2 percig főzzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt. Ha újra felforr, elkészült a garnéla.
Ízesítjük citromlével és a kifőtt tésztára borítjuk. Összekeverjük és tálalunk.


Hozzávalók
  • db koktélparadicsom
  • 15 dkg tészta  
  • 20 dkg garnélarák
  • db hagyma
  • 4  db finomra vágott fokhagyma
  • dl fehérbor  
  • ek olívaolaj
  • dl főzőtejszín
  • db bazsalikom levél
  • tk
  • kk őrölt bors
  • kk chilipaprika
  • ek citromlé
Vegye meg a hozzávalókat