Galamb supreme, fürjtojás tempurával, lencsével és hagymákkal

  • 3 személyre
  • 90 perc
  • 1853 kalória
Megosztás

Elkészítés:
A fokhagymát héjastul, pici sóval, borssal és vajjal alufóliába csomagoljuk és berakjuk a sütőbe 170 fokra, 15-20 percre. Ha kész, kiszedjük a sült fokhagymahúst és kevés tejszínnel turmixoljuk, majd átpasszírozzuk. 

Készítünk egy marinád levet, ecettel, cukorral, fokhagymával, sóval, babérlevéllel és vízzel. Addig melegítjük amíg fel nem olvad benne minden és ráöntjük a vastagon karikázott és cikkekre vágott lilahagymára, majd hagyjuk kihűlni. Tálalásig a lében tartjuk. 

A lencsét egy fokhagymás, egész borsos, babérleveles vízben készre főzzük. A levét szűrjük le, mert szükség lehet rá. A kész lencséhez forrázunk apró kockára vágott répát, angol zellert és sült kápiát, majd összeforgatjuk az egészet egy kis finomra vágott snidlinggel. 

A galambot feldolgozom és a leeső részeit félrerakom. Forrásban lévő fűszeres, borsos vízben, maximum 3-4 percig főzöm a galambot, majd kiszedem egy tányérra és tálalás előtt körbepirítom és filézem. A főzővizet tartsuk meg.

A galamb leesőit megpirítom egy serpenyőben, adok hozzá hagymát, fokhagymát, zöldfűszereket. Felöntöm vörösborral és a galamb főzővizével. Igyekezzünk minél tovább főzni. A végén szűrjük le és hideg vajjal sűrítjük. Ha kell, ízesítsünk utána sóval.

A tojásokat, forrásban lévő vízben 2 percig főzzük, utána azonnal jeges vízbe kell rakni. Miután kihűlt, meghámozzuk és csak tálalás előtt sütjük ki tempura masszában. A tempura massza, tonicból, tojássárgájából és lisztből áll.

A gyöngyhagymát megpucolunk, a galamb főzőlevében megfőzzük és utána kettévágva, a vágási felületét megpirítjuk. 

A tálalás ízlés kérdése, amire viszont mindenképp figyelni kell azok az arányok. A hagyma savanyú, a fokhagyma nagyon intenzív ízű. Törekedjünk arra, hogy harmonikusak legyenek az ízek. 


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat