Gabi féle berliner

  • 8 személyre
  • 75 perc
  • 1737 kalória
  • Holdfény
Megosztás

Először a burgonyát meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük, megmossuk, és enyhén sós vízben, 20 perc alatt puhára főzzük.
Közben a tésztát elkészítjük, a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük az összes hozzávalót.
Sima, jól nyújtható tésztát kapunk.
Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formálunk belőle, majd félretesszük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, és burgonyatörővel pépesre törjük, majd langyosra hűtjük.
Ha már langyosra hűlt, hozzáadjuk az összes hozzávalót, a felvert tojáshab kivételével.
Kézi mixerrel jól összekeverjük, és végül fakanállal, a kemény habot beleforgatjuk.

Ezután egy 38 x 36 cm-es tepsit vékonyan megkenünk zsírral, és liszttel egyenletesen meghintjük.
Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, lisztezett deszkán. Felhajtjuk a sodrófára, és tepsibe terítjük.
Ezután megszórjuk zsemlemorzsával, és erre rásimítjuk egyenletesen a tölteléket.
A másik cipót szintén lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsi nagyságúra.
A tölteléket befedjük vele, széleit kissé lenyomkodjuk, majd villával megböködjük.
Előmelegített sütőben, 250 fokon, egyszeri fordítással, szép pirosra sütjük, 20 perc alatt.
Ha megsült, kivesszük, tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, és vaníliás porcukorral megszórjuk, majd kockára szeletelve tálaljuk.
Nagyon finom, kiadós, és bármilyen alkalomra ajánlani tudom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat