Fűszeres tarja tavaszi raguval

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 881 kalória
  • Hajdu István
Megosztás

A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva, a sütőbe tesszük, 200 fokon.
A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A vajból, liszttel és tejszínnel besamelt készítünk.
A zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a zöldfűszereket, és kevés fokhagymaport (krémet) teszünk hozzá.
A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni, ha már nem forró.
Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat