Fűszeres sajtos csirke

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 648 kalória
  • adriatic
Megosztás

A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk.
A csirkedarabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben.
A kivajazott, tűzálló tálban, egymás mellé rendezzük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk.
Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk.
A tálra a tetejét, vagy alufóliát borítunk, és az előmelegített sütőben, közepes lángon, 50 percig sütjük.
Ezután a tetőt vagy fóliát eltávolítjuk, és magas hőfokon még addig pirítjuk, amíg a teteje szép piros lesz.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat