Fűszeres marhasült

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1208 kalória
  • mazinho502
Megosztás

Melegítsük elő a sütőt, 160 °C-ra (gázsütőn a 2-3. fokozat).
Keverjük össze a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban.
Dörzsöljük be vele a húst minden oldalán, kissé bele is nyomkodva a fűszereket.
Tegyük a húst egy mély, fedeles edénybe.
Tegyük a narancsot és a hagymát a hús köré, majd öntsük rá az ecetet, 2,5 dl vízzel.
Süssük lefedve, 1-1,5 óráig, vagy amíg a hús megpuhul.
Vegyük ki a húst az edényből, fedjük le és tegyük félre.
Vegyük ki a narancsdarabokat a sütőfolyadékból.
Szűrjük le a maradék folyadékot egy lapos serpenyőbe és főzzük fedő nélkül, 10 percig, vagy amíg a felére besűrűsödik.
A húst melegen és hidegen is kínálhatjuk a szósszal együtt.
(A hideg tálalás előtt, még a leszűretlen sütőszafttal együtt, tegyük a húst egy éjszakára hűtőszekrénybe.)


Hozzávalók
  • fej vöröshagyma (negyedelve)  
  • tk kardamom (őrölt)
  • tk szerecsendió (őrölt)
  • tk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)
  • tk őrölt fahéj
  • db narancs (negyedelve)
  • 0.6 dl vörösborecet
  • 1.5 kg marhahús (hátszín)
  • dkg barna cukor
Vegye meg a hozzávalókat