Fűszeres gombapörkölt

  • 3 személyre
  • 40 perc
  • 215 kalória
Megosztás

A gombát hideg, folyó víz alatt megmossuk (nem szabad áztatni, mert értékes fehérjéi kiáznak a vízben), tönkjéről levágjuk a földes részt, és felszeleteljük.
A vöröshagymát, tisztítás után finomra metéljük.
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, majd zsírját kiolvasztva, rátesszük a hagymát.
Kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, ezután a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát.
Azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet, majd a tűzre visszatéve megsózzuk, megborsozzuk, és beleöntjük a gombát.
Jól átkeverjük, majd befedve, saját levében puhára pároljuk, és zsírjára sütjük.
Közben 1 dl tejfölt, 1 dl vízzel, valamint a liszttel simára keverünk, és ráöntjük a gombára.
Belekarikázzuk a paprikát, és kevergetve jól kiforraljuk.
Előre elkészített galuskát adunk hozzá, amivel lazán összeforgatva, tejföllel meglocsoljuk.
Paprikaszeletekkel körberakva, forrón tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat