Fűszeres-ánizsos keksz

  • 10 személyre
  • 210 perc
  • 1414 kalória
  • tavasz
Megosztás

A liszteket egy tálban összekeverjük (10 dkg mandulaliszt, vagy darált mandula). Hozzáadjuk a fűszereket, vajat és a zsírt elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat és gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, 3 órára. Kb. 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákra szaggatjuk, vagy vágjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe rakjuk és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt, készre sütjük. (Inkább nézzünk rá gyakran, mert hamar megsülnek.) Ha már picit sötétebb a széle, akkor jó. Ebből az adagból elég sok lesz. Kísérletnek. lehet felezni az adagot, de ízlés szerint, mással is ízesíthető. Dobozba téve, sokáig eláll. (Én ízesítésre, kevés cukorral összedarált, negyed csillagánizst használtam.)


Hozzávalók
  • 40 dkg rozsliszt
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg mandula  
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg vaj  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk fahéj
  • 0.5 kk szerecsendió
  • 0.5 kk ánizs
  • 0.5 kk szódabikarbóna
Vegye meg a hozzávalókat