Fűszeres-ánizsos keksz

  • 10 személyre
  • 210 perc
  • 1465 kalória
  • tavasz
Megosztás

A liszteket egy tálban összekeverjük (10 dkg mandulaliszt, vagy darált mandula). Hozzáadjuk a fűszereket, vajat és a zsírt elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat és gyorsan összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük, 3 órára. Kb. 2-3 milliméter vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges formákra szaggatjuk, vagy vágjuk. Sütőpappírral bélelt tepsibe rakjuk és 190 fokra előmelegített sütőben, kb. 8 perc alatt, készre sütjük. (Inkább nézzünk rá gyakran, mert hamar megsülnek.) Ha már picit sötétebb a széle, akkor jó. Ebből az adagból elég sok lesz. Kísérletnek. lehet felezni az adagot, de ízlés szerint, mással is ízesíthető. Dobozba téve, sokáig eláll. (Én ízesítésre, kevés cukorral összedarált, negyed csillagánizst használtam.)


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat