Füstölthúsos töltött káposzta

  • 6 személyre
  • 240 perc
  • 1178 kalória
  • Tündi
Megosztás

A darált húst egy tálba tesszük, ízlés szerint fűszerezzük, borssal, majoránnával, Delikát 8 ételízesítővel és csemege pirospaprikával. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket.

Megmossuk a gerslit, hozzáadjuk a húshoz és beledolgozzuk.

Egy csomag savanyú káposzta aprós-ra és 2 csomag savanyú káposzta lapú levél (kb. 20db)

A leveleket kicsit megmossuk, nehogy túl savanyúak legyenek. A végénél a vastagabb résznél, (a torzsájánál) kicsit levágjuk, hogy könnyebben betudjuk hajlítani majd.

A fazekat kikenjük zsírral, lisztezzük és pirospaprikával beszórjuk.

A fazék aljára rakunk egy marék apró káposztát és ráteszünk füstölt húst, majd megfogunk egy levelet, teszünk bele kellő mennyiségű húst és becsavarjuk. A két végét benyomkodjuk.

Ezt addig csináljuk míg el nem fogy a hús és a levél. A fazék aljára szépen sorba elhelyezzük őket. A tetejére tesszük a maradék apró káposztát és felöntjük vízzel.

A fazékba beleeső fedőt tegyünk rá, hogy lenyomja és utána még egy fedő, ami már rendesen zárja a fazekat.

Alacsony hőfokon (lángon) 3 óra alatt megfőzzük. Hosszadalmas, de megéri a fáradozást.

Tejföllel tálaljuk ízlés szerint, de tejföl nélkül is finom.

Jó étvágyat!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat