Füstölt bableves

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 642 kalória
  • barbara0501
Megosztás

A szárazbabot pár órával korábban, vagy előző este hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt csülköt, lehetőleg csontosan, feltesszük hideg vízben főni. Kb. 1 óra után kivesszük kicsontozzuk, felkockázzuk és visszatesszük a csonttal együtt, ekkor már beletesszük a babot is (áztató lé nélkül). Mikor megfőtt a bab és a hús is kivesszük a csontot, arra már nincs szükség. Rántást készítünk a lisztből és az olajból, és hozzáöntjük a leveshez folyamatos kevergetés mellett! Kb. 5 perc forralás után kész!

Ha nem lenne eléggé füstölt íze a levesnek a hústól, akkor egy füstölt kockával lehet pótolni az elmaradt ízt!


Hozzávalók
  • 50 dkg füstölt csülök
  • 25 dkg szárazbab
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek liszt  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat